Co je výhradní zastoupení a jaké Vám přináší výhody?

23.8. 2022

Co je výhradní zastoupení a jaké Vám přináší výhody?

Co je výhradní zastoupení a výhody pro majitele nemovitosti

V současné situaci na trhu není prodej nemovitosti jednoduchou záležitostí. Trh stagnuje, zájemců o byty a domy ubývá, a to především kvůli drahým hypotékám, na které lidé buď nedosáhnout nebo prostě nechtějí platit vysoké úroky.

Není tedy jednoduché v této době prodat nemovitost sám. Ukažme si však, co můžete získat tím, že zvolíte výhradní zastoupení s naší realitní kanceláří REALDOMUS.

Co jako majitel nemovitosti získáte?

1) Nejvyšší možnou tržní cenu

Často není úplně dobré oslovovat více realitních kanceláří. Sice to může svádět k domněnce, že jedna z nich „vyhraje“ a prodá nejvýhodněji. Praxe však ukazuje, že je nemovitost nabízena za různé ceny a jako klient nemáte možnost uhlídat snižování ceny. Potenciální zájemce si pak zavolá na nejnižší nabídku, což pro Vás jako prodávajícího samozřejmě není ideální. Ztratíte tak možnost nejvyšší tržní ceny, kterou byste měli ve výhradním zastoupení.

2) Důvěryhodnost pro kupujícího

Realitní makléř ví o nemovitosti vše a potřebné zjistí nebo popřípadě zajistí. Provede klienty celým obchodem bez strachu, že by mohli i o peníze přijít. Makléř je nezávislá třetí osoba, která vede realitní obchod ke spokojenosti obou stran.

3) Služby nejvyšší kvality

Realitní makléř ve výhradním zastoupení bude pracovat bez stresu s motivací a vynaloží více práce a investice na marketing a propagaci Vaší nemovitosti.

4) Profesionální služby 

S naší realitní kanceláří REALDOMUS získáte vždy profesionální fotografie, videoprohlídku, 3D scan a virtuální prohlídku, motivující inzerát a mnohé další výhody.

5) Místní marketing

Makléř zajistí, aby se o prodeji dozvědělo i Vaše okolí. Plachta na nemovitosti „Na prodej“, místní tisk, zaměření na sociálních sítích na konkrétní lokalitu apod.

6) Propagace na sociálních sítích

Vaše nemovitost získá též prezentaci na Facebooku, YouTube, Instagramu. Může být (nejen na výše uvedených sítích) i včetně tzv. SEO optimalizace.

7) Přední místa na inzertních serverech

Inzerovaná nemovitost bude vždy na předních místech, díky topování a hopování. Provádíme kontroly změn v úvodní fotce pro vyšší zaujmutí kupujícího.

8) Úspora Vašeho času při prodeji

Spolupráce s jednou realitní kanceláří Vám ušetří mnoho času v celém procesu realitního obchodu, včetně zajištění smluv, vyřízení vkladu na katastru, předání nemovitosti a jiné další důležité úkony.

9) Koordinace prohlídek a zpětná vazba

Prodáváte-li nemovitost v které bydlíte, oceníte práci realitního makléře, který bude provádět prohlídky v jednom dni v týdnu, který si po domluvě vyberete.

10) Nehrozí Vám žádné riziko

Ve výhradní smlouvě máte písemně a zcela jasně dán rozsah služeb spojených s celým procesem prodeje nemovitosti. Smlouvu uzavíráte na dobu určitou max. na 6 měsíců. Máte tak jistotu, že po tuto dobu bude realitní makléř a realitní kancelář dělat maximum pro to, aby se nemovitost prodala.

Ve světě jsou výhradní smlouvy běžnou záležitostí. V některých zemích dokonce nelze uzavřít smlouvu s více zprostředkovateli. Důležitá je ochrana práv všech zúčastněných, proto je běžná spolupráce s profesionály – realitními makléři.

 




 

 


 

 


 

Praktické tipy Proč prodávat s námi