Jak na Home Staging

13.4. 2021

Home staging

Každý žije podle svého a podle svého života i bydlí. Ve Vaší nemovitosti je spousta osobních věcí. Pokud chcete Vaši nemovitost správně prezentovat, snažte se, aby si zde dokázal představit žít každý.

Ne každého nadchne rytířské brnění v rohu předsíně, nebo myslivecká trofej nad televizí. V hotelu se také nemusíte dívat na medaile z krajského přeboru v kartách.

 

Vyhodit, nebo schovat?

Kuchyně.

V kuchyni dejte pryč všechny utěrky, hadry, saponáty, dochucovadla, magnety z lednice a i krásný obrázek od Vašeho dítěte. Kuchyňská linka musí být úplně prázdná, v poličce maximálně vkusná miska.

 

Jídelna.

Jídelní stůl musí být čistý. Dobře funguje prostřený stůl jako ke slavnostní večeři. Použijte moderní jídelní servis a také skleničky na víno. Tady by se hodila i čerstvě řezáná kytice ve váze, nebo čerstvé ovoce v míse.

 

Ložnice.

Postel přikryjte přehozem, který zakryje Vaše peřiny a polštáře. Na čelo postele si dejte designové polštáře, které barevně ladí. Pamatujte, že by nemělo být vidět pod postel a pokud ano, tak musí všechny věci pryč. Efektní je chlupatý kobereček u postele, nebo zajímavá struktura přehozu.

 

Koupelna

Tady to bude snadné. Zmizet musí úplně vše. Mýdlo, šampon, zubní kartáčky i pasta, sponky do vlasů, krémy, parfémy, líčidla, prací prášek i ručníky. Sprchový kout i vana se musí blýskat. Malá kytička na okně nebo u zrcadla dá Vaší koupelně svěží nádech. Pozor WC musí být vždy zcela zavřené.

 

Předsíň

Vstupní brána do nemovitosti, aneb první dojem uděláte jenom jednou. Osvoboďte obalené věšáky a plné botníky. Klíče na komodě ukliďte.

 

Obývací pokoj

Tady opět pryč všechny osobní věci. Sundejte rodinné fotografie a zandejte cestovatelské suvenýry.

V obýváku máte krásnou možnost upravit sedačku, dát na ní moderní přehoz, nebo polštáře. Dobře vypadá i složená deka přes roh křesla. Máte krb? Nebojte se ho použít.

 

Dětské pokoje

Tady to bývá oříšek. Pokojíky ať jsou upravené. Sundavat plakát Spidermana by se nemuselo líbit Vaší ratolesti. Tak se spolu domluvte, jak pokojík připravit. Možná se budete divit, jakého pomocníka doma máte.

 

Připadá Vám, že je to hodně práce? Naše realitní kancelář Home staging používá běžně v ceně provize.

 

 

Praktické tipy